torstai 17. tammikuuta 2008

Australiaan, ehkäpä...


Lähetin tänään sähköpostia Australian opiskelijavaihdon vastaavalle tiedustellakseni mahdollisuudesta lähteä työharjoitteluun kyseiselle mantereelle ensi vuoden keväällä. Vastauksen perusteella kaikki on mahdollista ja on mukavaa, että olen kiinnostunut vaihdosta, mutta minun tulisi valmistautua pitkään hakuprosessiin. Eipä siinä mitään, onhan tässä yli vuosi aikaa. Ensi viikolla on vielä lisäksi kv-info eli kansainvälisyys-info johon minua kehotettiin osallistumaan, sillä siellä saan perustietoa vaihtoon lähtemisestä. Tämän jälkeen voin sitten ilmeisesti mennä ihan henk. koht. keskustelemaan asiasta kv-vastaavan kanssa. Ihme kelpoisuusehtoja joka paikassa.

Saimme tänään ryhmäni kanssa suunniteltua hieman ensi viikon opintokäyntiä keskussairaalan vuodeosasto 10:lle, jossa on tarkoitus ottaa selvää lääkehoidon organisoinnista ja potilaan ohjaamisesta. Tämän jälkeen käynnistä valmistellaan vielä Power Point -esitys. Onhan tämäkin mielenkiintoista, totta kai, mutta enemmän kyllä odotan pian alkavia katetroinnin, injektioiden ja nenä-mahaletkun laittamisen työpajoja, tällä hetkellä kun ainoat "hoitajan kädentaidot" minulla ovat verenpaineen mittaus, syöttäminen, hammaspesu ja vuodepesu. Ei siinä muuten mitään ja kaikki ajallaan, mutta tänään työhakemuksia laatiessa oli hieman vaikea kertoa osaamisestaan, kun sitä ei juurikaan vielä ole. Ottavatkohan potentiaaliset työnantajat huomioon toiveikkaan lausahdukseni kevään aikana suoritettavista opinnoista ja niistä tulevaisuudessa häämöttävistä kuudestakymmenestä opintopisteestä, hoitoalan kesätöiden maagisesta rajasta?

Toivotaan parasta, sillä muuten joudun viettämään jälleen yhden kesän siivoten, vaikkakin sairaalaa. Olisihan se valtavan hyödyllistä päästä "alan töihin" ja antaisi itsevarmuutta, sekä takaisi töitä myös jatkossa, esimerkiksi lomilla ja viikonloppuisin. Ei auta muuta kuin odottaa kiltisti ja lukea enemmän tai vähemmän ahkerasti tautiopin kokeeseen.

Ei kommentteja: